Citroen-limoen taart (glutenvrij + lactosevrij)

Voor de bodem:

  • 100 g rijstmeel
  • 45 g aardappelmeel
  • 100 ml esdoornsiroop
  • 2 theelepels citroenschil
  • 125 g koude boter

Voor de citroen-limoen laag:

  • 3 eieren
  • 150 ml ahornsiroop
  • 3 el citroensap
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 3 el rijstmeel

1) Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de ronde cakevorm met bakpapier en vet de randen in.
2) Meng het rijstmeel en aardappelmeel met de ahornsiroop en citroenschil in een kom.
3) Voeg vervolgens geleidelijk aan de boter toe tot het in een relatief stevige massa is gevormd.
4) Giet het in de taartvorm en smeer uit met een lepel. Ongeveer 15 minuten bakken tot de basis licht bruin is.
5) Klop de eieren met de ahornsiroop en voeg vervolgens het citroensap, het limoensap, de citroenschil en het rijstmeel toe.
6) Het mengsel is zeer vloeibaar en wordt dan op de bodem gegoten en gedurende ongeveer 30 minuten op 150 graden gebakken.
7) Laat afkoelen zodat de taart goed kan worden gesneden.

Quelle: https://diefodmapkoechin.com/2014/07/29/zitronen-limonen-tarte-glutenfrei-lactosefrei/