Vis op spinaziebed met kerrie kokosnootsaus

  • 500 g verse spinaziebladeren
  • 500 g visfilets (bv. snoekbaars, kabeljauw, tarbot)
  • ½ Citroensap
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • Peper vers gemalen
  • 1 lente-ui (alleen groen)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mild kerriepoeder
  • 1 eetlepel oranje currypasta
  • 300 ml kokosmelk

1) was de spinazie bladeren en giet het daarna af
2) Plaats de spinazie in een grote pot en stoom tot de bladeren slinken.
3) Breng op smaak met peper en zout
4) Bestrijk de ovenschaal met olijfolie.
5) Spreid er spinazie in uit
6) Snijd de visfilets in kleine stukjes, bestrooi met citroen en breng op smaak met zout en peper.
7) Leg de vis dan op het spinaziebed
8) Snijd het groen van de lente-ui in kleine stukjes en bak deze in een pan met hete olijfolie.
9) Voeg het kerriepoeder en currypasta toe en stoom kort.
10) Giet de kokosmelk erover
11) Breng op smaak met peper en zout
12) Verdeel de saus over de vis en spinazie
13) Kook in de onderste helft van de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 15 - 20 minuten.
14) De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de vis.

Quelle: https://www.fodmaps.de/fisch-auf-spinatbett-an-curry-kokos-sauce/