Zelfgemaakt knäckebröd

  • 600 ml zaden en granen (zonnebloemen, pompoen, sesam, psyllium, chia zaden, lijnzaad, ...)
  • 1 theelepel zout
  • 3 el psylliumzaad- / vlozaadpoeder
  • 400 ml warm water

1) Meng de zaden met het zout en psyllium schilpoeder.
2) Voeg het warme water toe en meng snel.
3) Verdeel het mengsel zeer dun op een bakplaat met bakpapier. (Tip: U kunt het mengsel met natte handen zeer dun uitspreiden.)
4) Bak het deeg voor op 200 graden gedurende 15 minuten.
5) Snijd vervolgens met een mes of pizzaroller het knapperige broodmengsel in de gewenste vorm.
6) Droog het knäckebröd op ongeveer 150 graden gedurende nog een uur. De tijd kan variëren afhankelijk van de oven.
7) Verpak de stukken na afkoeling goed in, zodat het knapperig en droog blijft.

Quelle: https://www.chefkoch.de/rezepte/3200971476393802/Einfaches-Knaeckebrot-Low-FODMAP.html